5 tips voor een comfortabel toilet

(en 2 bonustips voor meer sfeer)
Aan de inrichting van het toilet besteed u doorgaans weinig aandacht. Een mooi fonteintje, een hangend toilet en een fraaie tegel is goed genoeg. Naarmate u ouder wordt, is het toch goed om wat langer over de inrichting na te denken. Slimme toepassingen zoals een verstelbaar toilet kunnen ervoor zorgen dat u langer van uw huis kunt genieten. Ook op uw oude dag. Met deze 7 tips verrijkt u uw woning met een modern en gebruiksvriendelijk toilet.

1. De juiste toilethoogte

Waarschijnlijk heeft u nooit nagedacht over de hoogte van uw toilet. Toch is dit belangrijk om in uw achterhoofd te houden. Een te lage WC pot kan oncomfortabel zijn en een ergernis worden naarmate u ouder wordt of lichamelijk letsel oploopt. Een te hoge WC pot daarentegen kan weer een probleem zijn voor kinderen en/of kleinkinderen. Een moderne oplossing hiervoor is een verstelbaar toilet. Zo bepaalt u zelf de juiste toilethoogte. Een alternatief is hiervoor is de toiletverhoger. Door middel van een verhogingselement kunt u gemakkelijker plaatsnemen en weer opstaan.

Verstelbaar toilet

 

2. Infrarood bediening

Wanneer u aan bacteriën in het toilet denkt, dan denkt u aan de toiletbril. Toch is dit niet de meest onhygiënische plek van het toilet. Dit zijn namelijk de elementen die u aanraakt met uw handen. De doorspoelknop, de kraan en de deurklink. In openbare toiletten wordt daarom tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van infrarood kranen en infrarood doorspoelknoppen. U hoeft alleen uw handen voor de sensor te houden en het werk wordt gedaan. Deze moderne infrarood bediening is niet alleen hygiënisch maar geeft uw toilet ook een moderne look.

Infrarood bediening

 

3. Innovatief Rimfree toilet

Met de introductie van een Rimfree toilet wordt er ingespeeld op de behoefte van een hygiënisch en gebruiksvriendelijk toilet. Deze moderne wc-potten verschillen van de traditionele potten. Er ontbreekt namelijk een spoelrand. Het voordeel? Het is hygiënischer omdat bacteriën zich hier niet kunnen nestelen en u de WC pot sneller en gemakkelijker schoonmaakt. Hierdoor bespaart u niet alleen tijd, maar verbruikt u ook minder schoonmaakmiddel en water.

Rimfree toilet

 

4. Hygiënisch Douche-WC

U kent ze wel, toiletten met een sproeier. U heeft ze wellicht gezien op vakantie in landen als Italië, Spanje en Frankrijk. Daar komen toiletten met sproeiers, ook wel bidet genoemd, veelal voor. Vaak zijn dit toiletpotten met een ouderwets design die u niet snel terugverwacht in een modern ingericht sanitair. Toch zien hedendaagse douche-wc’s er elegant uit en worden ze steeds vaker gebruikt in het toilet en de badkamer. U bepaalt zelf gemakkelijk de watertemperatuur en de straalsoort en zorgt zo voor ultieme hygiëne.

Douche-WC

 

5. Comfortabele toiletbeugels

Misschien niet voor iedereen van toepassing, maar uiteindelijk kan dit heel functioneel en wellicht noodzakelijk worden in uw toilet. Wandbeugels zijn gemakkelijk te monteren en demonteren en gaan niet ten koste van de uitstraling van uw toilet of badkamer. Hiermee zorgt u ervoor dat u gemakkelijk kan plaatsnemen en opstaan en voorkomt u nare ongelukken. Uitermate geschikt voor ouderen die slecht ter been zijn. Voor extra valpreventie zijn antislip matten geen overbodige luxe. Zo heeft u meer grip en voorkomt u dat u uitglijdt.

Toiletbeugels

 

Bonustip: Creatieve wanddecoratie

De wanddecoratie bepaalt de uitstraling van uw toilet. Bepaal daarom van tevoren welke stijl u graag terug wilt zien wanneer u het toilet gaat inrichten. Met de wanddecoratie kunt u alle kanten op. Populaire accenten zijn houtstructuur, modern matzwart en muurposters. Dit geeft het toilet een moderne look met accenten die u terug kunt laten komen in de accessoires voor een compleet geheel. Tegels worden steeds vaker vervangen door moderne voorzetwanden of egaal stucwerk voor een strakke afwerking. Vind u het lastig om zelf de inrichting te bepalen? Doe dan inspiratie op bij interessante homedesign websites zoals www.houzz.com.

Creatieve wanddecoratie

 

Bonustip: Moderne accessoires

Voor de inrichting van een modern en gebruiksvriendelijk toilet zijn de juiste accessoires de finishing touch. Gaat u liever voor een strak design zonder veel poespas? Dan zijn er moderne toiletrolhouders en toiletborstels die perfect passen bij uw wensen. De toiletrolhouders en toiletborstels die verwerkt zijn in de muur of kast zijn steeds populairder. Daarnaast zijn er twee-in-één varianten die ruimte besparen en goed passen bij de rest van de inrichting. Wilt u liever een wat huiselijkere sfeer creëren? Kies dan voor meer aankleding met handdoeken, zeepjes, plantjes, prullenbak en fotolijstjes. Door het goed combineren van accessoires en kleuraccenten creëert u een fijn comfortabel toilet waar u helemaal tot rust komt.

Moderne accessoires

 

Wilt u meer weten over gebruiksvriendelijke toiletten en comfortabel wonen? Neem dan een kijkje in het digitale demohuis van Ontzorgexperts. Liever direct advies op maat? Kies dan voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan huis door een Ontzorgexpert bij u in de buurt. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor uw woning.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden