8 tips en oplossingen voor een extra veilig gevoel

De avonden worden weer langer en kouder. Het najaar is dé periode om lekker te genieten van een warm en gezellig huis. De wintermaanden zijn echter ook het jachtseizoen voor inbrekers. Daarom zetten wij 8 tips & oplossingen op een rij die zorgen voor een extra veilig gevoel.

#1: Inbrekers eenvoudig verjagen

Inbrekers gaan graag ongezien hun gang. U hoeft natuurlijk niet de hele avond en nacht uw woning in de gaten te houden: daar zijn eenvoudige oplossingen voor. Bewegingsmelders in combinatie met een stroboscoop zijn effectieve bewakers die veel worden gebruikt.

Fel licht inbreker

Wanneer iemand zich op ongewone plekken rondom uw huis bevindt, merkt een bewegingsmelder dit op. Deze geeft een seintje aan de stroboscoop. Het fel knipperende licht zal de inbrekers verstoren: tien tegen één dat zij eieren voor hun geld kiezen.

 

#2: Weten wie er aanbelt zonder open te doen

Inbrekers gaan steeds slimmer en beter voorbereid te werk. Vaak komen zij overdag een huis inspecteren om te zien waar de mogelijkheden liggen. Daarom is het belangrijk om vreemden niet zomaar binnen te laten. Een videoterminal bij de voordeur is de oplossing. Door middel van een camera ziet u via een scherm, die u overal in de woning kunt ophangen, wie er bij de voordeur staat. Er zijn ook terminals die een foto maken bij iedere beweging die wordt geregistreerd. Handig en veilig tegelijk dus.

Videoterminal kind

 

#3: Controleer snel en eenvoudig of al uw ramen goed zijn afgesloten

Een openstaand raam kan zomaar worden vergeten, bijvoorbeeld als u snel naar een afspraak moet. Met raammelders hoeft u niet meer alle ramen afzonderlijk te controleren. Raammelders worden tussen het kozijn en de greep gemonteerd en detecteren of de greep in de juiste stand staat. De melders kunnen worden gekoppeld met een regelpaneel of via een app met uw smartphone of tablet. Zo ziet u in één oogopslag welke ramen goed gesloten zijn en welke niet.

Raammelder

 

#4: Voordeur openen zonder sleutels

Al vele jaren is het bij auto’s mogelijk om de deuren te openen door middel van een transponder. Ook voor woningen is dit sinds kort mogelijk. De voordeur opent u niet meer met de sleutels, maar via een persoonlijke cijfercombinatie, uw vingerafdruk of met een transponder. U kiest zelf wat u het fijnste vindt. Het voordeel? Inbrekers kunnen het slot minder gemakkelijk forceren. En u hoeft niet meer bang te zijn dat uw sleutels bij een verkeerd persoon terecht komt.

gira fingerprint

 

#5: Automatisch sluitende rolluiken

Huisautomatisering, ook wel domotica genoemd, wil zeggen dat handelingen in uw woning worden verricht door technische apparatuur. U hoeft bijvoorbeeld niet meer zelf de gordijnen te sluiten, of de verlichting te regelen. Dit kan allemaal worden geautomatiseerd, waarna u alles met één druk op de knop bedient. Dit geeft meer wooncomfort én creëert extra veiligheid. Er is zelfs een optie waarbij uw rolluiken automatisch sluiten bij glasbreuk. Dit schrikt inbrekers af en houdt hen gegarandeerd buiten.

Huisautomatisering man

 

Vertrouw op Ontzorgexperts

Domotica biedt tal van mogelijkheden en er zijn heel veel aanbieders. En iedere woning is anders, dus een standaard oplossing is er niet. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze Ontzorgexperts zijn gespecialiseerd in het veiliger maken van een woning. Zij weten precies wat er nodig is en geven u gedegen advies. Vraag nu gratis en vrijblijvend een veiligheidscheck aan huis aan bij een Ontzorgexpert bij u in de buurt, en kijk samen wat de beste oplossingen zijn voor uw woning.

 

#6: Laat niet merken dat u niet thuis bent

Een avondje weg of een weekje op vakantie? Zorg dat uw woning er bewoond uit ziet. Als inbrekers het idee hebben dat er iemand thuis is, slaan zij minder snel toe. Een aantal mogelijkheden:

  • Zorg dat er elke in de avond een lampje in huis gaat branden met een tijdschakelaar.
  • Laat de radio of televisie aan als u een avond van huis gaat.
  • Schakel tijdens langdurige afwezigheid buren, familie of vrienden in om uw woning levendig te houden (bijvoorbeeld gordijnen openen en sluiten en brievenbus leeghalen).

 

Huis donker

 

#7: Laat onbekenden niet weten waar u bent

Vrijwel iedereen maakt tegenwoordig gebruik van social media. We Facebooken en Twitteren er vrolijk op los. Een leuk middel om alles en iedereen in de gaten te kunnen houden. Zo ook voor inbrekers. Een vakantiefoto op Facebook is voor inbrekers als een rode lap voor een stier.

Onderschat de invloed van social media niet: zorg dus dat u zo min mogelijk informatie vrijgeeft. Vakantiefoto’s delen op social media? Doe het pas als u weer thuis bent!

Vrouw neemt foto

 

#8: Laat geen adresgegevens slingeren

Over persoonlijke informatie gesproken: houd uw adres zoveel mogelijk geheim. Zo wordt er nog regelmatig gebruik gemaakt van adresgegevens aan een sleutel of in portemonnees. Mocht u uw sleutels of portemonnee verliezen, zorg er dan voor dat de vinder niet direct uw woning weet te vinden.

Benieuwd naar de veiligheid in uw buurt?

Voor cijfers over inbraken en meer kijkt u op https://www.politie.nl/mijn-buurt. Vul uw postcode of plaatsnaam in en u ziet direct het laatste nieuws, aantal inbraken en meer gegevens binnen uw buurt.

Is uw huis veilig? Kies voor een gratis check aan huis

Wilt u weten hoe goed uw woning scoort op veiligheid? En benieuwd op welke manier(en) uw woning verbeterd kan worden? Laat een Ontzorgexperts u geheel gratis en vrijblijvend adviseren. Onze Ontzorgexperts zijn gespecialiseerd in het veilig maken van een woning en kijken samen met u naar de mogelijkheden voor uw woning. Vraag een gratis veiligheidscheck aan huis aan.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden