Asus Zenbo: veel meer dan alleen een gezelschapsrobot

De Asus Zenbo Robot komt eraan. Een persoonlijke assistent in de vorm van een robot. Een slimme robot die altijd voor u klaar staat, u gezelschap houdt, u herinnert aan afspraken, reageert op stemherkenning en nog veel meer.
Asus Zenbo Robot

Taiwanese computerproducent Asus heeft de Zenbo Robot aangekondigd. Een robot die de persoonlijke assistent moet worden voor ouderen en kinderen. Zenbo kan zich onafhankelijk voortbewegen in een woning en biedt verschillende mogelijkheden op gebied van entertainment en wooncomfort. De verwachtingen binnen Asus zijn hoog: “Onze ambitie is om elk huishouden van een elektronische assistent te voorzien”, aldus Asus-topman Johnny Shih.

Zenbo Robot voor ouderen

Waar de robot voor kinderen voornamelijk als gezelschap dient, heeft Zenbo voor ouderen een enorme toegevoegde waarde in huis als het gaat om wooncomfort. Zenbo reageert op stemherkenning waardoor u de robot ook mondeling taken kunt geven door het hem te vertellen. Zo kan de robot:

  • U herinneren aan afspraken en medicijninname.
  • U assisteren bij bedienen van technische apparatuur in huis.
  • Hulp inschakelen bij ongelukken.

 

Asus Zenbo ouderen

Assistentie technische apparatuur

Asus heeft al laten doorschemeren dat automatische huisbesturing bedient kan worden door de Zenbo Robot. In combinatie met smartphone-applicaties kunnen elektrische apparaten zoals de televisie, lichten, automatische gordijnen, rolluiken en de verwarming geregeld worden door de rijdende robot. Hiermee neemt Zenbo u routinematige handelingen uit handen, wat aangenaam is wanneer u slecht er been bent.

Hulp inschakelen bij ongelukken

Wanneer alleenstaande ouderen vallen in huis kunnen hulpverleners of familie en vrienden niet altijd direct worden ingeschakeld. De slimme robot Zenbo kan ongelukken detecteren en direct de hulp inschakelen door een vriend of familielid te bellen. Om de ernst van de situatie in te schatten voor hulpverlenders, vrienden of familie kan Zenbo via een camera de situatie in beeld brengen.

Introductie & prijs

De introductiedatum is nog niet vrijgegeven. Wat wel duidelijk is dat de Asus Zenbo Robot niet extreem veel moet gaan kosten. Omgerekend in euro’s zal de Zenbo verkrijgbaar zijn voor om en nabij de € 650, wat in de zelfde prijscategorie valt als hedendaagse smartphones.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden