Handicare douchezittingen

Vertrouwt u graag op betrouwbare ondersteuning tijdens het douchen? De Handicare douchezittingen laat u comfortabel douchen en geeft u extra stabiliteit. Voor mensen met een beperking en ouderen is het de ideale oplossing. Handicare biedt een ruim assortiment met verschillende zitjes die aansluiten bij alle wensen.
Handicare douchezitting

Douchen kan voor ouderen en mensen met een beperking een hele opgave zijn. Een evenwichtsstoornis of verminderde kracht kan leiden tot ongelukken binnen de badkamer. De badkamer staat niet voor niets op de 2e plaats wat betreft het risico op een valongeval in huis. Handicare zorgt ervoor dat deze kwetsbare groep fysiek ontlast wordt tijdens het douchen. Een selectie uit het Handicare assortiment:

Ergonomische douchezittingen

De uitklapbare douchezitjes van Handicare garanderenĀ een plezierige en comfortabele ondersteuning tijdens het douchen. De structuur en oppervlakte is volledig afgeleid van de lichaamsmaten van de gebruikersgroep. Deze douchezitting wordt eenvoudig aan de muur gemonteerd en neemt weinig ruimte in beslag. Optioneel zijn de rugleuning en armleggers voor extra stabiliteit en comfort.

Zachte douchezittingen

De zachte douchezitjes zijn uitermate geschikt voor personen die langdurig douchen of last hebben bij de zitvlakte. De waterresistante PUR-zitting zorgt voor een comfortabele zit. De open voorzijde biedt u de mogelijkheid om uw lichaam optimaal te reinigen zonder daarvoor te hoeven opstaan. Deze zachte douchezittingen zijn verkrijgbaar met of zonder rugleuning en armleggers.

Verkorte douchezittingen

Met een diepte van slechts 37,5 cm zijn de verkorte douchezittingen de ideale oplossing voor kleine doucheruimtes. De compacte douchzitjes besparen ruimte zonder dat ze veel inleveren in comfort. Inclusief rugleuning en armleggers meet de verkorte douchezittingen een diepte van slechts 44,5 cm. Deze zitjes zijn daarom in vrijwel alle douches toepasbaar.

Hulppootset

Ook voor mensen met een hoger gewicht zijn douchezittingen goed mogelijk. Door middel van een hulppootset zijn douchezittingen stevig genoeg om gebruikers tot 300 kg te verdragen. De hulppootset wordt geleverd als complete set en scharniert met de zitting mee, waardoor deze in opgeklapte toestand geen ruimte in beslag neemt. Ook wanneer u al een ergonomische douchezitting heeft kunt u eenvoudig een hulppootset plaatsen.

Neem uw badkamer onder de loep

Is uw badkamer veilig en comfortabel? Of heeft u behoefte aan extra stabiliteit in de vorm van douchezittingen? Neem dan vrijblijvend contact op met een Ontzorgexpert bij u in de buurt. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, de installatie, en de verwachte kosten. Of neem een kijkje in de digitale demowoning voor meer hulpmiddelen binnen de badkamer en andere ruimtes van een woning.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden