OTIB – Opfriscursus ComfortInstallateur 2016

Beste Ontzorgexpert. Er zijn weer nieuwe Opfriscursussen ComfortInstallateur ingepland bij OTIB. Tijdens deze cursus, speciaal ontwikkeld voor de huidige ComfortInstallateurs, worden nieuwe instrumenten beschikbaar gesteld om de Comfortmarkt succesvol te kunnen bewerken. Deelname aan deze cursus is ook noodzakelijk om straks als erkend ComfortInstallateur opgenomen te kunnen worden in het nieuwe register Langer Zelfstandig Thuis Wonen van KvINL.

Erkenningsregeling ComfortInstallateur via KvINL

UNETO-VNI werkt met de stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL) samen bij de opzet van de erkenningsregeling voor ComfortInstallateurs om de kwaliteit van het vak te waarborgen. Naar verwachting is de erkenningsregeling in het najaar 2016 gereed.

Toets om kwaliteit ComfortInstallateur te borgen

Als extra onderdeel in de cursus is een toets opgenomen, dezelfde toets als bij de reguliere training ‘Aan de slag als ComfortInstallateur’ die per 1 januari 2016 is aangepast. De toets bestaat uit een volledig uitgewerkt Comfortadvies van een echte klant, met behulp van de nieuwe instrumenten als de Woningcheck, een advies sjabloon en de nieuwe aangepaste richtlijn ISSO 77 voor levensloopbestendig wonen.

Het met goed gevolg afronden van de toets van de cursus (voor huidige ComfortInstallateurs) en de toets van de training (voor nieuwe deelnemers) is een belangrijke voorwaarde om voor de erkenningsregeling in aanmerking te komen. Enkele overige voorwaarden worden momenteel geformuleerd.

Opfriscursus vergoed door OTIB

Voor bedrijven die bijdragen aan het scholingsfonds van OTIB wordt de cursus door OTIB betaald. De reacties van de deelnemers aan de Opfriscursus tot nu toe zijn heel positief. Vooral vanwege een duidelijke behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Let op: De Opfriscursus wordt alleen nog dit najaar aangeboden tot en met december 2016! Daarna niet meer. Wel kunt u dan weer de reguliere training Aan de slag als ComfortInstallateur (met toets) volgen om toch voor de erkenning in aanmerking te komen. 

U vindt alle cursusdata op de site van OTIB, waar u zich ook kunt aanmelden, klik hier om u direct aan te melden.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden