Veilig bewegen in huis: 7 veilige oplossingen

Ontzorgexperts hebben één doel voor ogen: ervoor zorgen dat u lang blijft genieten van uw eigen woning. Als gespecialiseerd installateur hebben wij alle kennis in huis om ongelukken in de welbekende kleine hoekjes te voorkomen. Valpartijen komen bijvoorbeeld veelvuldig voor, door verslechterd zicht, evenwichtsverlies of slechte verlichting. Wij zetten 7 oplossingen gericht op valpreventie in uw woning op een rij.

Valgevaar in badkamers

In de Nederlandse badkamer gebeuren de meeste ongelukken. Een te laag toilet, een douche met een te hoge instap: wie even niet oplet kan nare verwondingen oplopen. Staat u op het punt om uw badkamer aan te passen? Deze oplossingen zorgen ervoor dat u extra lang plezier heeft van uw investering:

#1: Zorg voor een veilige douchecabine

Tijdens het douchen liggen verschillende gevaren op de loer: een gladde ondergrond, een hoge instapdrempel, hete waterleidingen, scherpe randen of hoeken. Maak het douchen zo comfortabel en veilig mogelijk met een compleet veilige douchecabine. Er zijn vele varianten verkrijgbaar in de markt. Wij zijn fan van de Kinemagic-serie. Deze douchecabines worden in één dag geplaatst en zorgen meervoudig voor valpreventie:

  • Een lage instap van 3 centimeter
  • Een anti-slipvloer voor meer grip
  • Ondersteuningsbeugels voor extra stabiliteit
  • Een optioneel opklapbaar zitje voor extra comfort

 

Kinemagic douchecabine

 

#2: Voldoende houvast in de badkamer

Bent u niet van plan de complete badkamer te verbouwen? Laat u dan eens adviseren over design wandbeugels en douchezittingen. Deze bieden de juiste ondersteuning en houvast, terwijl uw badkamer er nog steeds strak, luxe en eigentijds uitziet. Er zijn vele productvarianten leverbaar, passend bij iedere smaak. Zo investeert u dubbel in uw woongenot, met efficiënte oplossingen waar u lang profijt van heeft.

Badkamer Antraciet

 

#3: Wastafels en wandclosetten op maat

Kent u de in hoogte verstelbare toiletpotten en wastafels al? Deze bieden extra comfort voor jong en oud: met één druk op de knop stelt u de juiste hoogte. Enorm indrukwekkend voor (klein)kinderen die komen logeren. En erg prettig als u en uw partner veel van lengte verschillen. En mocht het moment komen dat bukken en opstaan lastig wordt (al dan niet door een sportblessure), dan zult u de hemel prijzen dat u voor deze comfortabele luxe heeft gekozen.

In hoogte verstelbare toilet en wastafel

 

Valgevaar in het donker: zorg voor slimme, functionele verlichting

Veilig bewegen door een donker huis: de vaste route van de slaapkamer naar het toilet is voor de meesten wel te doen. Wanneer u in andere ruimtes moet zijn is een beetje verlichting wel zo handig. Zeker als u slaapdronken bent. In het kader van valpreventie mogen deze stijlvolle en functionele oplossingen niet ontbreken:

 

#4: Stijlvol verlichte looproutes

Deze slimme lichtpunten geven precies voldoende licht om ’s nachts veilig door het huis te lopen. De serene lichtbundel schijnt naar beneden en is daardoor nooit te fel. De verlichting is bovendien erg zuinig dankzij de toepassing van LED. De installatie is bovendien zo gepiept: dichterbij kan de stroomvoorziening niet zitten.

gira-led-verlichting

 

#5: Nooit meer zoeken naar de lichtknop

Draadloze lichtschakelaars zijn perfecte oplossingen voor bijvoorbeeld de gang, garage of voorraadkast. Er zijn varianten die alleen op beweging reageren. Onze favoriete schakelaars detecteren zowel warmte als bewegingen. Het grootste voordeel hiervan is dat de schakelaar niet reageert op (grote) insecten of huisdieren (of vogels en kleingedierte, indien buiten toegepast). Zoeken naar de lichtknop is in ieder geval voorgoed verleden tijd. En uiteraard gaat het licht vanzelf weer uit, dus het stroomverbruik blijft onder controle.

 Draadloze lichtschakelaar

 

Extra aanpassingen: kleine moeite, groot verschil

Er zijn nog tal van aanpassingen meer nodig, die zorgen voor meer comfort. En die er – niet onbelangrijk – voor zorgen dat u nog lang van uw woning kunt blijven wonen:

 

#6: Veilig de trap op en af

Wie is er niet groot geworden met de kreet: ‘Houd die leuning vast!’? Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch is een leuning één van de belangrijkste valpreventie middelen in huis. Het jaarlijks aantal slachtoffers is weliswaar nog steeds hoog, maar hoe hoog zou het cijfer zijn als trapleuningen niet zouden bestaan? Zorg dus dat u aan beide zijden een stevige trapleuning heeft. En zorg voor een veilige ondergrond, bijvoorbeeld met speciale antislip strips. Enne, blijven er weleens kleine kleinkinderen logeren? Kies dan voor een veilig traphekje.

Trapondersteuning

 

#7: Laat de technologie u een handje helpen

Hoe minder u in lastige hoeken hoeft te zijn, des te minder kans op valpartijen. Laat de technologie u een handje helpen met domotica (simpel gezegd: automatische huisbesturing). Gordijnen sluiten, de verlichting bedienen, de temperatuur regelen: dit en meer doet u voortaan met één druk op de knop.

Automatische huisbesturing werkt via een display of via een smartphone of tablet. Wellicht heeft u die al, zo niet: dan is dit de perfecte aanleiding. Als u een smartphone heeft, kunt u vaak zaken bedienen terwijl u buitenshuis bent. Handig als u weer eens vergeten bent uw verwarming uit te zetten. Of als u na een koude winterwandeling wilt thuiskomen in een warm huis.

Huisautomatisering

 

Ontzorgexperts zijn gespecialiseerde installateurs met verstand van techniek, maar vooral van woongenot. Bekijk de demowoning voor meer producten die uw huis verrijken. Oriënteert u zich liever op papier? Vraag dan een gratis informatiepakket aan.

Heeft uw woning al een veiligheidscheck ondergaan?

Heeft u verbouwplannen en wilt u het in één keer goed doen? Maak een afspraak voor een veiligheidscheck of een vrijblijvend adviesgesprek. Er is altijd wel een Ontzorgexpert in de buurt.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden