Veilig en comfortabel douchen met een Handicare Linido douchezitting

Wanneer zelfstandig douchen niet meer vanzelfsprekend is, kan een douchezitting uitkomst bieden. Zittend douchen is namelijk veilig én comfortabel. Hierdoor behoudt u uw zelfstandigheid en kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar wat is een douchezitting precies en welke voordelen zitten hieraan?

Een douchezitting is een zitje dat aan de muur of aan de vloer vast is gemaakt. Niet te verwarren met een douchestoel: een losse voorziening die u overal in de ruimte kunt plaatsen. Beide voorzieningen zijn leverbaar met of zonder rugleuning, met of zonder armsteunen, opklapbaar of vast.

Waarom kiezen voor een Handicare Linido douchezitting?
LinidoSolutions douche- en toilethulpmiddelen van Handicare, zijn veilig en al 75 jaar een begrip. De hulpmiddelen zijn ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek. De afgeronde vormen zorgen dat u nergens achter blijft haken. Ze zijn daarnaast ook comfortabel, omdat natuurlijke bewegingen worden ondersteund. Bovendien zijn de badkamerhulpmiddelen duurzaam en geoptimaliseerd wat betreft comfort.

Productdetails douchezitting
De Handicare Linido kunststof douchezitting van Scandinavisch design is voorzien van rugleuning en armleggers. Door zijn compacte formaat vraagt de douchezitting weinig ruimte. Dit maakt hem heel geschikt voor de kleinere badkamer. De individueel opklapbare armleggers bieden zijwaartse stabiliteit en comfort tijdens het douchen en zijn tevens van groot gemak bij het opstaan.

Voordelen douchezitting
Aan een douchezitting zitten vele voordelen:

  • Een douchezitting wordt vast aan de muur gemonteerd en kan na gebruik worden opgeklapt.
  • De ronde voorzijde van de zitting voorkomt het afknellen van de onderbenen in de knieholtes.
  • De maatvoering is zodanig dat het mogelijk is om op één bil te zitten om intieme delen te wassen.
  • Het oppervlak is stroef en voorkomt daarmee dat u onderuitglijdt. Als de zitting niet wordt gebruikt loopt het water er automatisch af.
  • De rugleuning biedt steun aan de rug en stimuleert tegelijkertijd een actieve zithouding. Bovendien zit het comfortabel, doordat huidcontact met een koude en natte tegelmuur wordt voorkomen.


Tip
Kies bij een lichaamsgewicht van meer dan 100 kg voor een hulppootset in verband met de belasting van de muur. Voor gebruikers met een lichaamsgewicht van meer dan 125 kg en behoefte aan extra steun bij het gaan zitten en weer opstaan, is het een mogelijkheid een douchezitting met rugleuning te laten plaatsen met aan weerszijden opklapbare toiletbeugels.

Wilt u meer weten over een douchezitting voor u thuis?
De installateurs van Ontzorgexperts zijn thuis in het comfortabel en veilig maken van woningen. Een Ontzorgexpert bij u in de buurt helpt u graag verder. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning van meer comfort en luxe te voorzien? Neem dan een kijkje in onze digitale demowoning.

Deel dit artikel


Andere thema's


Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

loading

Bedankt voor uw aanmelding. U ontvangt een bevestigingsmail.

Ah-oh

Er ging iets fout


Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden