Vloerverwarming bedienen via zoneregeling van Honeywell

Altijd warme voeten en een efficiënte manier van huisverwarming. Vloerverwarming zorgt ervoor dat uw woning gelijkmatig wordt verwarmd. Met Honeywell zoneregeling bepaalt u de ideale temperatuur van vloerverwarming in alle afzonderlijke ruimtes binnen uw woning. Hoe werkt vloerverwarming? En wat zijn de voor- en nadelen van vloerverwarming? We hebben het hieronder kort voor u samengevat.
Voeten vloerverwarming

Temperatuur vloerverwarming bepalen

Met de eenvoudige bediening van Honeywell zoneregeling bepaalt u de ideale temperatuur van vloerverwarming in alle ruimtes binnen uw woning. De vloerverwarming is compatibel met het Evohome systeem waardoor u gemakkelijk de minimale en maximale temperatuur van vloerverwarming instelt per ruimte. Ruimtes waar u niet vaak komt kunt u daardoor minder laten verwarmen dan ruimtes waar u veel tijd doorbrengt. Zo houdt u optimale controle over het energieverbruik van uw vloerverwarming. Het Evohome bedieningspaneel is zelfs aan te sluiten op een app. U kunt via uw mobiel of tablet de ideale vloerverwarming temperatuur bepalen waar en wanneer u maar wilt. Zo komt u altijd in een warme woning thuis.

Honeywell temperatuur regelen

Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds vaker gebruikt in met name nieuwbouwwoningen. Dit is niet zonder reden. Met vloerverwarming profiteert u van een aantal aantrekkelijke voordelen.

  • Energiebesparing

Het opwarmen van vloerverwarming gaat iets minder snel dan het verwarmen via verwarmingselementen in huis. Daarom drukt u het energieverbruik met vloerverwarming. Juist doordat het huis geleidelijk en gelijkmatig verwarmd wordt bespaard u tot wel 15% op uw stookkosten.

  • Gelijkmatige verwarming

In tegenstelling tot traditionele huisverwarming met verwarmingselementen aan de muur zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige verwarming. Warmte stijgt op waardoor het verwarmen via vloerverwarming zorgt voor een efficiënte verwarming van het huis. Dit verbetert daarnaast ook de kwaliteit van de lucht. Door het geleidelijk en gelijkmatig verspreiden van warmte in uw woning heeft u minder last van stof in huis. En niet te vergeten: u heeft altijd warme voeten. Vooral in de winter heeft u hier erg veel plezier van.

Gelijkmatige verwarming
  • Verwarming niet in het zicht

Vloerverwarming is te gebruiken in combinatie met traditionele huisverwarming. Toch kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming voor uw woning. Het voordeel is dat u de verwarming niet in het zicht heeft, waardoor u ook meer ruimte heeft voor het plaatsen van bijvoorbeeld meubels. Daarnaast voorkomt het ongelukken met kinderen die zich niet meer kunnen branden aan loeiende verwarmingselementen.

Nadelen vloerverwarming

Naast de voordelen van vloerverwarming zijn er ook een aantal nadelen waar u zich bewust van moet zijn wanneer u in overweging heeft om vloerverwarming aan te leggen.

  • Niet geschikt voor alle woningen

Niet voor alle woningen is vloerverwarming geschikt als hoofdverwarmer. Goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen zijn meer geschikt dan oude woningen met een slechte isolatie. Bij slecht geïsoleerde woningen zijn extra warmtebronnen nodig om het huis voldoende te verwarmen. Daarnaast heeft het type vloerafwerking ook invloed op de verwarming van uw woning. PVC en houten vloeren zijn goede keuzes, maar voor het beste resultaat kiest u voor keramische tegels.

  • Aanschafprijs

Het leggen van vloerverwarming is geen goedkope investeringen en kan duurder uitvallen dan de installatie van traditionele verwarming. Hoewel de aanschafprijs hoger is bespaart u op uw jaarlijkse energiekosten. Dit zorgt ervoor dat de hoge kosten zich uiteindelijk weer terugbetalen.

Vloerverkoeling voor de hete dagen

Naast vloerverwarming is het ook mogelijk om uw vloer te laten verkoelen op de warme dagen van het jaar. Het leidingsysteem onder de vloer wordt dan verkoeld in plaats van verwarmd. Dit is eenvoudig te bedienen via het Evohome bedieningspaneel of de app en zorgt voor net dat extra beetje verkoeling in uw woning dat u nodig heeft tijdens het warme weer.

Vloerkoeling zomer

Vloerverwarming specialist

Wilt u meer weten over vloerverwarming en het bedienen ervan via Honeywell zoneregeling. Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek met een Ontzorgexpert. Zij vertellen u meer. Wilt u liever informatie op papier ontvangen? Vraag dan een gratis informatiepakket aan.

Deel dit artikel

Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden