Voorkom waterschade tijdens de vakantie met Grohe Sense

De planten water gegeven, koffers ingepakt, de verwarming laag gezet en de voordeur goed op slot gedaan. Zo, laat die vakantie maar beginnen! Maar is uw woning inderdaad wel volledig voorbereid op uw afwezigheid? Onderzoek wijst uit dat waterschade vaker voorkomt dan diefstal. Maar dat is niet het eerste waar u aan denkt als u met vakantie gaat. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet met de slimme waterbesturing van Grohe Sense.

 

Veel huishoudens nemen voor de vakantie extra maatregelen om hun woning te beveiligen tegen diefstal en inbraak. Zeer verstandig! Maar wist u dat waterschade vaker voorkomt dan diefstal en vaak ook meer schade veroorzaakt? Helaas wordt die schade lang niet altijd vergoed. Maar liefst 54 % van de Europese huishoudens heeft weleens waterschade gehad. Dit is 7% hoger dan het aantal huishoudens dat ervaring heeft met diefstal en inbraak. Het is daarom minstens zo belangrijk om uw huis naast inbraakvrij ook waterproof te maken.

Grohe ontwikkelde speciaal daarvoor de handige Sense lijn die lekkages, verspilling, vochtigheid en bevriezing detecteert en waar nodig ingrijpt. Of het nu gaat om een lekkend dak, vochtige kelder of een gebroken leiding: Grohe Sense waarschuwt je via jouw smartphone voor het te laat is. In het geval van leidingbreuk wordt zelfs automatisch de watertoevoer afgesloten om schade te voorkomen.

waterschade voorkomen Grohe Sense Guard

Grohe Sense Guard: slimme waterbesturing

De Grohe Sense Guard controleert al het water dat door de leidingen van uw woning loopt. Gaat er iets fout? Dan geeft de Grohe Sense Guard direct een update op uw smartphone of grijpt in het ergste geval direct in. Zo detecteert het systeem gebroken leidingen maar ook micro lekkages. Ook houdt dit slimme waterbesturing systeem uw waterverbruik nauwkeurig in de gaten. Laat u per ongeluk een kraan druppelend lopen? Het systeem detecteert het ongebruikelijke waterverbruik en stuurt je een waarschuwing. Tot slot controleert het systeem de watertemperatuur en geeft aan of er kans is op bevriezing.

voorkom waterschade Grohe Sense

 

Grohe Sense: slimme watersensor

De Grohe sense is een betrouwbare watersensor van klein formaat die overstromingen detecteert en de vochtigheid van ruimtes meet. Zodra de sensor in contact komt met water geeft hij een piep, knippert hij rood en stuurt hij een melding naar je telefoon. Zo kunt u voorkomen dat een lekkage een overstroming wordt.

Ook de luchtvochtigheid en temperatuur wordt gecontroleerd door de Grohe Sense. Vochtigheid zorgt voor ideale omstandigheden voor schimmel. Maar een te lage vochtigheid kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Grohe Sense waarschuwt u als er langer dan drie uur sprake is van ongezonde mate van vochtigheid.  Zo kunt u ingrijpen voor er schimmel vormt en gezondheidsklachten optreden. Daarnaast ontvang u een melding als de kamertemperatuur lager dan 3 °C is en kans op bevriezing op de loer ligt.

Handige plekken om de Grohe Sense te plaatsen:

  • Naast de wasmachine om lekkages te detecteren
  • In de badkamer om de vochtigheid te meten
  • In de kelder of op zolder om vocht te detecteren en de temperatuur te bewaken
  • Onder de gootsteen en wastafel om op lekkages te controleren.

 Waterlekkage keukenkast Grohe Sense

 

Tip:

Wilt u ook op moeilijk bereikbare plaatsen verzekerd zijn van een gezonde luchtvochtigheid en lekkend water? Met behulp van een handige verlengset kan de Grohe Sense zelfs zijn werk doen in de kleinste hoekjes en smalle ruimtes. Denk aan onder de wasmachine, het bad of alle andere plekken die vaak niet te controleren zijn.

Wilt u meer weten over hoe u waterschade voorkomt?

De installateurs van Ontzorgexperts zijn thuis in het comfortabel en veilig maken van woningen. Een Ontzorgexpert bij u in de buurt helpt u graag verder. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning van meer comfort en luxe te voorzien? Neem dan een kijkje in onze digitale demowoning.

Deel dit artikel


Andere thema's


Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

loading

Bedankt voor uw aanmelding. U ontvangt een bevestigingsmail.

Ah-oh

Er ging iets fout


Helaas

Het ziet er naar uit dat we deze verouderde browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden

Deze browser wordt helaas niet ondersteund.

Het ziet er naar uit dat we deze oude browser niet ondersteunen.

Ga naar browsehappy.com om een moderne browser te downloaden